Party Party Party !!!

augusti 23rd, 2008

Visst är det väl roligt att parta, att festa. Det kan man göra under alla möjliga olika former. Cocktailparty, bröllop, 50-skiva… Listan kan bli lång! Men det skadar väl aldrig med lite tips från festgeneralen Michael Bindefeld?!?

FÖRBEREDELSER

* Bjud personer du är nyfiken på men sällan har tillfälle att träffa. * Berätta i inbjudan vilken typ av mat som kommer att serveras. * Låt inbjudningskortet förmedla festens tema. * Handskriv gärna inbjudningskorten och alltid kuverten. * Använd jullack att försegla kuverten med. * Skvätt en droppe parfym eller blomessens, eller lägg några blomblad i kuvertet. * Knyt ett vackert band runt kortet. * Be någon ta hand om ytterkläder och blommor, plocka disk och fylla på dryck. * Var noga förberedd så har du tid att mingla med dina gäster.

RÄTT DUKNING

* Hyr porslin – det är relativt billigt och du slipper disk. * Putsa frukt och grönsaker med lite vegetabilisk olja så blir de blanka, placera dem sedan på bordet. * Strö kristaller över bordet. * Spraya blad med guldfärg och fäst med ett par stygn på den nedhängande delen av duken. * Dekorera med mossa och löv – men se upp för objudna dekorationskryp. * Undvik prydnadssaker och girlanger på bordet, det get ett rörigt intryck.

DRINKAR

Bjud gästerna på något att dricka så snart de kommer. Kom ihåg att alltid ha alkoholfria altrenativ till hands. Se till att ha rikligt med is i frysen.

SMART MAT

* Lägg tid på att göra en vacker och praktisk buffé. Att kunna förse sig från flera håll ger mindre köande. * Mat serverad på gaffel, sked eller spett är lätt att hantera. * Snaps- eller likörglas passar bra för enstaka små portioner. Placera förklaraden små skyltar vid varje rätt. 


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind