Åh fasen… Är det därför jag har cravings ?!?

mars 4th, 2009

Stress skapar sötsug

Sugen på muffins? Är du hungrig, eller stressad?

Stress och övervikt går ofta hand i hand. En möjlig orsak kan vara att stress ökar suget efter sötsaker, skriver halsa.se.

Textstorlek

Hälsa Söt eller fet mat stimulerar lustcentrat i hjärnan och minskar oro och stresskänslor för stunden. Det är en av anledningarna till att stressade människor gärna äter. Dessutom gärna fort, mycket – och sött.

Stress är inte bara kampen mot klockan. Psykologiska faktorer som oro eller sorg kan ha samma effekt på kroppen som fysisk stress. Och finns känslan där, oavsett anledning, är det lätt att ta till godis och mat som tröst och känslodämpare, skriver halsa.se.

För att bryta trenden med mat och godis som stressdämpare bör du hitta dina stressfaktorer. Skriv en lista på saker i ditt liv som gör dig stressad och jobba sedan för att eliminera så många av punkterna som du kan. Eller skifta ditt förhållningssätt till dem.

Har du till exempel flera fritidsaktiviteter som du jäktar mellan så kan du stryka någon av dem från agendan. Känner du oro över något, eller har värk som i sin tur framkallar stress, är det inte lika enkelt. Fundera ändå över vad du kan göra för att minska vardagsstressen, alltid finns det något, tipsar halsa.se.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind