TV-showerna från helvetet

maj 9th, 2009

Du trodde att du sett allt. Robinson, Big Brother, Wipe Out, Ballar av stål… Du har fel! Här är Realityshowerna från helvetet. Välkommen!

”The Littlest Groom” (”Den kortaste mannen”, USA)

Handling; Småväxta sinhelkvinnor och normalstora tävlar om VEM som ska få en kortväxt singelman på fall. Föredrar han en långbemt blondin framför en liten brunett? Sändes 2004, megaflopp (Fox Network).

”I am your pet” (”Jag är ditt husdjur”, Sydkorea)

Handling;  Snygga och hemlösa män flyttar in hos rika karriärskvinnor, där de behandlas som just – husdjur. De måste lyda sin master och göra exakt det hon säger. Ibland är ”husdjuren” olydiga och bestraffas. Roligt eller bara förnedrande? I am your pet är hur som helst en mycket populär realityshow i Sydkorea.

”Denpa Shonen” (”stor succé i Japan)

Handling; En stackars japan blir inlåst i en lägenhet, ett helt år. Naken, utan mat eller möbler. Han får en hög tidningar, en telefon och massa brevpapper. Hans utmaning är enkel: att överleva. Och hur gör han? Jo, han skriver brev och deltar i diverse spel och tävlingar (s.k. sweepstakes) för att få ihop mat och pengar. Denpa Shonen sändes i Japan mellan 1998-02 och blev en tittarsuccé. 17 miljoner japaner bänkade sig troget framför tv:n varje vecka. Till slut kom regeringen på att showen var lite väl magstark – och kunde jämföras med mänsklig tortyr (Nihon Tv).

 ”Boys and girls alone” (Ensamma pojkar och flickor, England)

Handling; 20 brittiska barn mellan 8-11 år blir inlåsta i två hus (ett med pojkar, ett med flickor) utan sina föräldrar, i två veckor. Vad gör de där inne? Hur klarar de sig? Pojkarna slåss naturligtvis och flickorna bedriver mobbningskampanjer mot varandra. Allt medan deras föräldrar ser allt live på tv (Channel 4).

 ”Los Pichones” (Turturduvorna”, Colombia)

Handling; Snuskigaste sexet vinner. Det är vad det här programmet går ut på. 20 unga par har sex framför en publik som sedan röstar fram sin favorit. Ju skuskigare desto bättre.

”Who´s your daddy?” (”Vem är din pappa?”, USA)

Handling; En snygg adopterad tjej försöker desperat lista ut vem som är hennes biologiska pappa. Ett gäng gubbar står på rad. Deras uppgift är att övertyga tjejen att just han är pappan. Gissar kvinnan rätt vinner hon 1.00000 dollar. Annars går pengarna till den man hon trodde var pappan. Den här showen funkade inte alls i USA. För vem får inte en fadd smak i munnen? (Fox network).

”Namidame” (”Tårfyllda ögon”, Japans värsta!)

Handling; Tio japanska kvinnor gråter i kapp. Den som får ur sig flest tårar vinner en miljon yen. Deltagarna bor tillsammans i ett hus under en vecka. Uppgiften är att samla så många tårar som möjligt i varsitt provrör. Alla knep är tillåtna. Slag, verbalt våld, lök, ja allt. En del kvinnor spärrar upp ögonen framför en golvfläkt för att tårkanalerna ska öppnas. Andra dricker litervis med vatten. Varje dag tvingas en kvinna lämna huset. Vem? Den som har minst tårar i sitt rör, såklart (Tv Tokyo och TV Osaka).

”Human Catapult” (”Mänsklig katapult”, Japan)

Handling; Anhöriga till en person som spänts fast i en bungylina ska svara på frågor om japansk populärkultur. Svarar de fel slängs personen iväg – och far iväg genom luften.

”Celebrity rehab” (USA, på planeringsstadiet, jag har sett varianten gällande alkohol- och drogmissbruk)

Handling; Är du kändis och sexmissbrukare? Då kan du söka till det här programmet. I Celebrity Rehab får tittarna följa med sexmissbrukarna på avvänjning och terapi. Så är det tänkt i alla fall. En uppföljare till showen med samma namn, då b-kändisar med alkohol- och drogmissbruk fick hjälp på klinik (VH1). 

”Octo-mom” (USA, på planeringsstadiet)

Handling; 14-barnsmamman Nadya Suleman ger sig ut på jakt efter en man. Samtidigt visar hon upp sin galna vardag – med alla ungarna. Tittarna får troligtvis gotta sig i blöjbyten, nappflaskvärmning och Nadya Sulemans desperata försök att få en man.  


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind