Vad är det som lockar med dessa udda crazy förnamn?

februari 16th, 2009

För en del kändisar (mestadels kändisar från USA tror jag) duger tydligen inte namn som Emma, Mark, Sophie eller Jason. Nej.. deras barn ska ha namn som sticker ut. Här kommer ett gäng namn som kändiar har valt

1)
Forne Miami Vice-stjärnan Don Johnson har fem barn, och ett av barnen (en dotter) har fått namnet Atherton Grace.

2)
Live AID-grundaren Bob Geldof har tre döttrar (med bortgångna Paula Yates) och en styvdotter (som Paula fick med INXS-sångaren Michael Hutchence som även han har gått bort). Döttrarna heter Fifi Trixibell, Peaches Honeyblossom Michelle Charlotte Angel Vanessa samt Pixie. Styvdottern heter Heavenly Hiraani Tiger Lily.

3)
Skådisen Shannyn Sossamon från ”Dirt” har en son som heter Audio Science.

4)
Jermaine Jackson har sju avkommor. Sex av dem har namnen Jermaine Lajaune, Autumn, Jeremy, Jaimy, Jourdyn och Jaffar. Lite halvudda. ”Minstingen” har fått namnet Jermajesty, som jag har en känsla av att det är en variant av ”Her Majesty”.

5)
Allas vår Nicolas Cage har två söner. Den äldste heter Weston som i alla fall jag inte tycker är crazy. Men den andre sonen har fått heta Kal-El.

6)
”Nakne kocken” Jamie Oliver och hans fruga Jules verkar gilla blommor. Deras döttrar har fått namnen Poppy Honey och Daisy Boo.

7)
Bruce Willis och Demi Moore har döpt sina tre döttrar till Rumer Glenn, Scout LaRue och Tallulah Belle.

8 )
Fotbollsproffset Frank Lampard och hans fruga har döpt sin dotter till Luna Coco Patricia. Mittennamnet är ju gulligt och sista namnet helt normalt.
Coco verkar ju poppis, för det namnet har dottern tlll Courteney Cox från ”Vänner” också fått.

9)
Jenna Elfman från serien ”Dharma & Greg” har döpt sitt barn till Story Elias. Gissar det är en kille. Men i USA kanske Elias kan användas till både tjejer och killar, vad vet jag.

10)
Nu har vi skådisen Jason Lee som spelar Earl i serien ”My name is Earl”. Hans son har fått äran att heta Pilot Inspektor. Hur nu frugan gick med på det vette tusan.

11)
Nu till ”the Spice Girls”! Vad Victoria ”Posh” Beckham har döpt sina söner till vet i stort sett alla som kan läsa. De heter ju Brooklyn, Romeo och Cruz. Emma ”Baby” Bunton har döpt sin son till Beau Lee. Melanie ”Scary” Brown har döpt döttrarna till Phoenix Chi och Angel Iris. Till slut, Geri ”Ginger” Halliwell har döpt sin dotter till Madonna Bluebell. Vad Melanie ”Sporty” Chisholm kommer att döpa sitt ev framtida barn till, det kommer väl också vara mer eller mindre crazy.

Sedan finns ju ett okänt antal andra galna förnamn. Som t.ex. Gwyneth Paltrow som har döpt sin dotter till bl.a. Apple. Jag har en känsla av att i alla fall en del av dessa barn kommer att använda det minst knäppa förnamnet. Som t.ex. Coco eller Angel. De namnen är riktigt gulliga tycker jag.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind