Svenska bidraget har valts. Anno lördag 14 mars 2009.

mars 15th, 2009

Ja då har finalen av svenska Melodifetivalen passerat. Jag tycker inte att rätt låt vann. Men den som vann tycker jag nog är bättre än Af Ugglas bidrag som typ har hyllats i tidningarna. Det har ju stått att hennes ”Snälla, snälla” skulle vinna.

Slutresultatet blev…

1) Malena Ernman med operalåten ”La Voix”, hon fick totalt 182 poäng (144 av svenska folket)

2) Caroline af Ugglas med ”Snälla, snälla”, hon fick totalt 171 poäng (120 av svenska folket)

3) E.M.D med ”Baby Goodbye”, de fick totalt 145 poäng (96 av svenska folket)

Vad kan jag säga som en sammanfattning av finalen…? Jag tyckte introt var gräsligt dåligt och Petra Medes klänning var snygg. Undrar om det är Petra som helt har gjort upplägget? Hon är nog i alla fall delaktig i det.

Jag tyckte att det var en rolig tvist i slutet när Petra presenterade dansarna. Hon slutade med  reportern Elisabet med eet berömda håret hihihihihihi…. Men Bettan (som  åkte ut i senaste programmet av Let´s Dance) stod där och log brett.

En annan lite rolig sak (i alla fall jag skrattade till) var när en av komikerna skulle ge rösterna. Han komikern sade att Göteborg är ju Sveriges framsida och att Stockholm är Sveriges baksida. Vad är då Globen undrade han. Då kläckte han ur sig att Globen måste vara ”en böld i arslet”. Ja jag skrattade till, men det var inget ihållande skratt. Liiiite roligt var det…

Och nu… tänkte jag radda upp kvällens alla bidrag (med en egen kommentar här och där);

1; Måns Zelmerlöw med ”Hope & Glory”.

2; Caroline af Ugglas med ”Snälla, snälla”. 

3; Agnes med ”Love love love”. Hon hade på sig en grym guldglittrande byxdress. WOW!!!

4; H.E.A.T med ”1000 Miles”. Hårdrockarna.

5; Emilia med ”You´re my world”.

6; Alcazar med ”Stay the Night”. Jag tycker tjejerna hade snyggast kläder, särskilt Lina.

7; Sarah Dawn Finer med ”Moving on”.

8; E.M.D med ”Baby Goodbye”. Min favorit!!!! Jag tror att grabbarna hade haft större chans att vinna eller få bättre slutresultat i Ryssland nu i maj. I dag hade de vita frackar i stället för svarta som de hade i delfinalen tidigare i år. Tydligen har de kallats för pingviner när de bar svart. Men dansarna hade svarta frackar i dag.

9; Sofia med ”Alla”. Detta bidrag sjöngs på grekiska, hon vart internationella juryns val att komma vidare till Globen. Undrar om hon hade Madonna som inspiration till klädseln… Men jag gillade de platta genomskinliga trummorna som det slogs på. Det kanske inte var trummor, men något typ av slagverk var det i alla fall.

10; Molly Sandén med ”Så vill stjärnorna”. Snygg rygg på hennes söta klänning. Tjejen har en vacker röst. Jag sitter och funderar över om hon är i samma ålder som Amy Diamond. Molly ser äldre ut.

11; Malena Ernman med ”La Voix”. Vinnarbidraget!!! Men hennes klänning var ju grymt snygg. Lång, svart och med en massa fjädrar på.

Ja, då får vi se hur vi klarar oss internationellt… Ryssland den 12 maj. Undrar om vi måste kvala… Jag tror det.


Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

Name (måste anges)

Email (måste anges)

Webbplats

Speak your mind